Savoykål
Kategori: Recept
Lite seg var jag igår på bodypumpen, kändes att min tidiga uppstigning och vintertidomställning var bidragande orsaker.. Men den bästa träningen är ju den som blir av sägs det ju😊 så nöjd ändå att jag tog mig iväg!
Idag blev det en 5 km löprunda👍🏻 kändes helt ok och hoppas på att jag snart är tillbaka på min vanliga tid. Får jaga tiden i lagom takt😁, inte riktigt min starka sida att ha tålamod men jag jobbar på det!
Hittade denna på Ica i helgen😃
Närproducerad och KRAV savoykål! Blev så där lycklig som bara jag kan bli av att hitta KRAV-livsmedel😉
Fick iallafall lite ny inspiration till en ny rätt, och resultat blev väldans gott😊
Så gott och fräscht😊 Nu laddar jag om för ett bodybalance-pass med svägerskan💞
Savoykål & rödbetor med smak av timjan
Skala och skär rödbetor i klyftor, ringla över olivolja och tillaga i ugnen 225 grader ca 30 min.
Smält 25 gram smör i en kastrull, sila av bottensatsen. Använd alltså bara smörfettet(typ Ghee). Inget för mjölkproteinallergiker/laktos, då man inte får bort allt mjölk-protein/socker.
Men reducerar iallafall det mesta!
Stek savoykålen i smörfettet. Klipp ner 1/2 kruka timjan över kålen. Krydda med salt och svartpeppar. Stek med lock ca 15 min tills kålen mjuknat.
Blanda sedan i rödbetsklyftorna och tillsätt ca 1 dl kokt quinoa per portion.
Så gott och fräscht😊 Nu laddar jag om för ett bodybalance-pass med svägerskan💞
Önskar er en fortsatt skön tisdag❤️