Att grodda är magi ;-)
Kategori: Recept
Har i sommar börjat grodda, vilket är fantastiskt roligt. Jag började med att investera i en glasbruk med sillock, men insåg ganska snart att den var alldeles för liten för mitt behov!

Köpte mig en 10 liters plastback på Ica och borrade små hål i locket, så nu får jag ca 10 liter färdiga groddar var 5:e dag
Det är lycka!


Jag blötlägger fröna på kvällen och dagen efter sköljer jag dem väl. Sedan sköljer jag groddarna morgon och kväll i 3 dagar. När jag fått bort de flesta skal så är det dags att ge groddarna dagsljus, så att de ska bli gröna och vackra. Sen är det bara att mumsa på. Själv äter jag groddar till allt nu för tiden. En ny frukostfavorit är mitt knäckebröd med bregott och ett lager med groddar på toppen! Mums


Alfalfagroddar och mungbönor är det jag groddat hittills, men det finns en uppsjö olika alternativ som ska testas i framtiden. Väntar med spänning på att broccoligroddarna ska finnas i lager hos leverantörerna igen!
Komplettera din måltid med groddar så har du garanterat gett dig själv en boost med extra näring varje dag!
Ett litet plus, min gamla pastaslev kom till användning igen 

Önskar er en fantastisk fredag och för er som är lediga en härlig helg
