lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Kycklingwok

Kategori: Recept

Underbara sommarvärme, det gör en glad och lite extra energisk😃 Nu är det bara hålla tummarna att det håller i sig hela sommaren! 

Idag bjöds det på kycklingwok och blomkålsris/ris. 

Jag valde att använda kycklinglårfilé istället för kycklingfile då den är något fetare och innehåller både dubbelt så mycket järn och tre gånger mer zink än kycklingfile. Ett smart val då de flesta av oss har just lågt järnvärde och mineralbrister. 

Kycklingwok

1kg kycklinglår
1 stor påse wokgrönsaker Classik
1,5-2 tsk potatismjöl
1-1,5 dl vatten
Soya
Salt, svartpeppar och curry 
1 msk kokosfett 

Skär kycklingen i små bitar och stek dem i kokosfett. Krydda efter tycke och smak med salt, peppar och curry. 
Blanda ner  potatismjölet i vattnet och rör runt snabbt, häll sedan ner det i stekpannan i en tunn stråle, rör samtidigt så att det blandar sig med vätskan i stekpannan. 
Smaka av med soya. 

Häll i en påse wokgrönsaker och låt puttra ca 10 min. 

Smaka ev av med mer kryddor om det behövs. 

Servera med blomkålsris 🍴


Potatismjöl sägs ju inte vara okey för en del LCHFare men mängden är väldigt liten och potatismjöl består av resistent stärkelse vilket inte påverkar blodsockret. Därför väljer jag att använda den i min woksås.

Lite extra info för dig som vill läsa:

Resistent stärkelse är en form av stärkelse/kolhydrat som inte bryts ner av mag-tarmkanalens enzymer. Den fungerar som en fiber och bryts ner först i tjocktarmen där den utgör mat åt våra nyttiga tarmbakterier. 

Önskar er en fortsatt varm och solig måndag☀️🌸🍀

Äggfrukost🍳

Kategori: Recept

Godmorgon!

Endast jag som är vaken så här tidigt hemma hos oss😃

Dagens frukost blev 2 kokta ägg med 20 gram skirat smör på toppen. 

Anledningen till att jag väljer skirat smör är för att slippa mjölkproteinerna och bara komma åt fettet från smöret. Häll försiktigt av fettet och låt det vita som ligger på botten bli kvar i kastrullen.  (Men värm försiktigt så att du inte bränner smöret) 

Åt alltid denna frukost för några år sedan men tröttnade efter ett tag och så föll den i glömska. Bläddrade i gamla häften som jag hade på mina kostkurser och fick lite inspiration att testa mina egna gamla tips😉
Glatt överraskad igår på jobbet när jag höll mig mätt och fokuserad från frukost kl 6:45 till lunch 12:15. 
Ska börja införa denna ägg/smör-blandning när sötsug och hunger sätter in👍 man klarar sig länge och är belåten! 

Önskar er en finfin dag☀️🌺🍀

Torsk med smörstekt mangold

Kategori: Allmänt

Hemma igen efter en semestertripp till Egypten. Är väldigt nöjd med resan, lagom flygtid, ingen tidsomställning, fantastiskt snorkelvatten och varmt både i vattnet och 24 h om dygnet! Men gissa om jag längtat hem till mitt kök och mina råvaror? Svar JAAAA massor! 

Dagens lunch blev torskrygg, smörstekt mangold som jag sedan toppade med färska räkor. Hade tur igår att svärmor köpt med sig lite för mycket (hur man nu kan det) räkor från västkusten, så hon delade snällt med sig❤️ 

Torskrygg

Hyvla smör igen ugnsform och lägg på fiskbiten. Salta och peppra efter smak. 
Tillaga i 150 grader ca 25 min. 

Mangold

Smält ca 20 gram smör och grovhacka mangolden i ca 1 cm breda bitar, lägg i stekpannan och stek tills mangolden är mjuk. Salta, peppra och stänk på lite cayennepeppar. 

Jag toppade som sagt med skalade färska räkor från västkusten idag😃 inget måste det smakar kanon iallafall och snabblagat är det också👍

Önskar er en fortsatt fantastisk måndag❤️