lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Coleslaw och falukorv

Kategori: Recept

När tiden inte räcker till så blir det "lchf-snabbmat" 

Coleslaw 2 port

0,5 dl majonnäs
0,5 dl creme fraisch 
1-2 tsk dijonsenap
Salt och svartpeppar

Blanda ihop. 

1 liten rödlök
Ca 1 liter finstrimmlad vitkål

Strimla rödlök och vitkål. Blanda ner i majonnäs/creme fraisch-röran. 

Falukorven vi äter kommer från Robertssons och heter Falukorv 75. Tidigare kallades den LCHF-korv men har bytt namn. Vi köper den för att få riktiga råvaror i maten vi äter. Vanlig falukorv i butik brukar innehålla en hel del socker, smakförstärkare och potatismjöl mm. 



Snabbt och fett enkelt 😉 Smaklig måltid! 


Fiskgryta med räkor

Kategori: Recept

Firar in lediga helgen med en god fiskgryta och ett glas rött. 

Fiskgryta

4 bitar torskrygg
1,5-2 dl fiskfond
1 pressad citron
3 dl vispgrädde
5 hg räkor med skal
Salt, svartpeppar, dill och cayennepeppar
2 tsk potatismjöl
0,5 dl vatten

Skala räkorna och ställ dem åt sidan. (Spara räkskalen så att du kan koka ny fond till din nästa fisksoppa/gryta. Jag brukar frysa in mina skal så kokar jag när tid finns)

Koka upp fiskfonden, red av den med 2 tsk potatismjöl som man blandat ut i 0,5 dl vatten. Vispa runt hela tiden medan du häller i potatismjölsvattnet i fonden. Det tjocknar fort! 
Häll i grädden, citronsaften och krydda efter tycke och smak. 
Låt puttra ihop och smaka ev av med mer kryddor.
Skär torsken i ca 2*2cm stora kuber, lägg i dem i såsen och puttra ca 5-6 min. Lyft av från plattan och ställ åt sidan. 

Till detta serverades ångkokt sparris till mig och ångkokt potatis till övriga familjemedlemmar, och till sist toppade vi fiskgrytan med handskalade räkor. 


En skön avslutning på en fartfylld vecka och en skön start på en ledig helg😊
Önskar er en härlig långledighet☀️🌻🍀