Fiskgryta med räkor
Kategori: Recept
Fiskgryta
4 bitar torskrygg
1,5-2 dl fiskfond
1 pressad citron
3 dl vispgrädde
5 hg räkor med skal
Salt, svartpeppar, dill och cayennepeppar
2 tsk potatismjöl
0,5 dl vatten
Skala räkorna och ställ dem åt sidan. (Spara räkskalen så att du kan koka ny fond till din nästa fisksoppa/gryta. Jag brukar frysa in mina skal så kokar jag när tid finns)
Koka upp fiskfonden, red av den med 2 tsk potatismjöl som man blandat ut i 0,5 dl vatten. Vispa runt hela tiden medan du häller i potatismjölsvattnet i fonden. Det tjocknar fort!
Häll i grädden, citronsaften och krydda efter tycke och smak.
Låt puttra ihop och smaka ev av med mer kryddor.
Skär torsken i ca 2*2cm stora kuber, lägg i dem i såsen och puttra ca 5-6 min. Lyft av från plattan och ställ åt sidan.
Till detta serverades ångkokt sparris till mig och ångkokt potatis till övriga familjemedlemmar, och till sist toppade vi fiskgrytan med handskalade räkor.
Önskar er en härlig långledighet☀️🌻🍀