lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Lax med pestosås

Kategori: Recept

Njöt av en riktigt god kall lunch idag. 
Ugnsbakad lax, pestosås och en härlig grönsallad till det. 
Man är inte så sugen på varm mat dessa soliga, varma dagar! 

Ugnsbakad lax

4 laxfileer 
4 skivor hyvlat smör 
Salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. 
Lägg smöret i en ugnsform och toppa med laxen. Krydda efter tycke och smak. Tillaga i ca 15 min

Pestosås

1 burk creme fraiche (kan väl bytas ut mot magrare alternativ, ex gräddfil/10%yoghurt)
1 msk pesto
Salt och svartpeppar
0,5-1 dl finriven parmesan

Banda samman allt! 

Serveras med en härlig grönsallad som  idag bestod av: 
Romansallat
Tomat
Paprika
Gurka


Smakade fantastiskt! 
Önskar en fortsatt härlig dag☀️

Nya fynd😃

Kategori: Livsstil

Sommaren är allt fantastisk här i Sverige! Hälsade på hos min mor och far och kom hem med er stor burk bigarråer. Frukt och bär finns gratis för oss ute i naturen och i våra trädgårdar, det enda som krävs är en liten fysisk ansträngning, det kallar jag lyx👌

Å jag vet att man kan handla allt detta i en affär men då uteblir vardagsmotionen, den friska luften och den höga näringshalten i bären/frukten. 
Så passa på och hamstra frukt & bär under sommaren så ni klarar er över vintern😊



Önskar er en fantastisk lördagkväll❤️

Kall mat i värmen!

Kategori: Allmänt

Så här på sommaren och värmen passar det perfekt med kall mat. Man är inte sådär jättesugen på varm mat när det är över 30 grader ute☀️

Idag bjöds det på kassler, sallad och tzatsiki till lunch. 

Kassler köper jag på Robertssons för att få bäst kvalité på köttet och slippa alla onödiga tillsatser. Rekommenderar jag varmt! 

Tzatsiki 

10 cm riven gurka
1 liter yoghurt 10%
2-3 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
Salt & svartpeppar 

Riv gurkan och lägg i durkslag, salta och låt dra ca 10 min. 
Blanda yoghurt, olja, vitlök och svartpeppar. 
Krama ur gurkan och blanda ner i yoghurten. Smaka av om det behövs lite extra salt. 



Smaklig måltid och en fortsatt skön solig sommardag❤️ 

Gratis blåbär och motion!

Kategori: Livsstil

Vi begav i oss ut i skogen på jakt efter blåbär och lyckad blev total😄 kom hem med ca 2 liter! Hade gärna plockat ännu mer men suget efter kvällsdoppet i brottet hägrade😉
Vi nöjde oss med vår fångst som faktiskt har räckt till många frukostar och mellisar för alla i familjen! 

Frukosten på altanen i morse bestod av:

1,5-2 dl Fil 3% 
1-2 msk Cashewnötter 
1 msk Fröblandning (lin-, solros- och pumpafrön)
Toppat med blåbär😊


Inte nog med att blåbär är fyllda med en massa bra näring och antioxidanter, vi fick ju även gratis motion när vi plockade dem.
Finns nog ingen bättre funktionell träning än promenad i skogen utanför stigarna! Så bege er ut i skogen för bär- och svampplock så slår ni två flugor i en smäll😃

Önskar er en fantastisk dag☀️

Trött måndag😴

Kategori: Recept

Har precis avnjutit 1 veckas semester😃 och är lite små trött efter första arbetsdagen. Värmen och solen gör ju sitt intågande lagom när jag är på jobbet igen😉

Måndagsmiddag blev rester av söndagssteken och smörstekt vitkål. 

Söndagsstek

1 kg nötstek/fransyska
svartpeppar
1 köttbuljong (Kung Markatta) 
Ca 0,5-1 dl vatten

Banka in rikligt med svartpeppar runt om steken. 
Blöt upp buljongtärningen i lite het vatten i en ugnssäker form. 
Lägg i steken och tillaga i ugnen 125 grader ca 1-1,5 h. Jag brukar vända på steken efter halva tiden, så båda sidorna får puttra i buljongen. 
Innetemperaturen ska vara ca 65 grader när du tar ut steken. 
Skiva upp steken när den svalnat, använd gärna en skärmaskin. 


Smörstekt vitkål med hetta

25-50 g smör
2 gula lökar
10 champinjoner
1 liter finhackad vitkål
1 chili
Salt och svartpeppar

Finhacka lök, champinjoner och chilin. Smörstekt tills löken mjuknat och häll sedan i den finhackade vitkålen. Krydda med salt och peppar. Låt steka tills kålen är mjuk. 


En god sommarrätt då steken är kall och vitkålen ljummen, perfekt mat för varma sommardagar. 

Ät och njut❤️

Det godaste jag ätit!

Kategori: Recept

Grillade musslor ikväll och måste säga att det var bland det godaste jag ätit. 
Till det serverades zucchinipasta och västerbottensmör. 

Räcker till 4 personer som förrätt alt. 2 personer som huvudrätt. 

1 nät musslor

Skrubba och kolla av så att musslorna lever, de ska stänga sig när man knackar på dem. Förbered hit. 

Västerbottensmör 

Ca 50 gram rumsvarmt smör
Ca 1,5 dl riven västerbottenost
2 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta

Mosa samman allt med en gaffel och ställ åt sidan. 

Zucchinipasta

1 stor alt 2 små zucchini
Pesto

Hyvla alt använd en Spiralizer för att göra långa strimlor/band av zucchinin. 
Koka upp vatten. 

Lägg musslorna på grillen, det tar ca 5-10 min. Lyft inte på locket! 
När musslorna har öppnat sig så är de klara. 
Under tiden musslorna är i grillen så lägg i zucchinin i det kokande vattnet ca 2-3 min. 
Häll av vattnet och blanda i ca 2 msk pesto. 


Lägg upp zucchinipastan och toppa med grillade musslor och västerbottensmör. 


Smaklig måltid!