Trött måndag😴
Kategori: Recept
Måndagsmiddag blev rester av söndagssteken och smörstekt vitkål.
Söndagsstek
1 kg nötstek/fransyska
svartpeppar
1 köttbuljong (Kung Markatta)
Ca 0,5-1 dl vatten
Banka in rikligt med svartpeppar runt om steken.
Blöt upp buljongtärningen i lite het vatten i en ugnssäker form.
Lägg i steken och tillaga i ugnen 125 grader ca 1-1,5 h. Jag brukar vända på steken efter halva tiden, så båda sidorna får puttra i buljongen.
Innetemperaturen ska vara ca 65 grader när du tar ut steken.
Skiva upp steken när den svalnat, använd gärna en skärmaskin.
Smörstekt vitkål med hetta
25-50 g smör
2 gula lökar
10 champinjoner
1 liter finhackad vitkål
1 chili
Salt och svartpeppar
Finhacka lök, champinjoner och chilin. Smörstekt tills löken mjuknat och häll sedan i den finhackade vitkålen. Krydda med salt och peppar. Låt steka tills kålen är mjuk.
Ät och njut❤️