lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Bounty

Kategori: Recept

Fixar eget påskgodis, mums! 

Bounty

250 g kokosflingor
50 g kokosfett
1,5 dl kokosmjölk
6-7 dadlar 
200 g mörk choklad

Mixa hälften av kokosflingorna till fint mjöl. 
Värm upp kokosfett och kokosmjölk, lägg i dadlarna och mixa. 
Blanda ner kokosflingorna, både de mixade och hela. 
Låt svalna. 

Forma avlånga bitar ca 2 cm i diameter * 4-5 cm långa. 
Ställ i frysen ca 1 h. 

Smält chokladen i vattenbad. Doppa de frysta kokosbitarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper. 

Förvara bountyn i kylen! 

Oftast blir det choklad kvar i tallriken när man doppat kokosbitarna. Ekonomisk som jag är så vill jag ju inte slänga det utan gör även chokladdoppade frön😃

Häll i ca 1 dl pumpafrön (blanda vilka frön du vill) Rör runt så det blir jämnt lager choklad runt om fröna. Bred ut blandningen på bakplåtspapper och ställ in i kylen. 
Bryt i lagom stora bitar och ät å njut👍


Tar mig en välförtjänt fika i solen☀️

Önskar er en fortsatt fantastisk påsk☀️💐🐣

Vildsvinsburgare & palsternackspommes

Kategori: Recept

Fredagkväll och ledig helg... Då är man trött och hänga i soffan sugen 😃

Idag fixades hemgjorda hamburgare, smakade fantastiskt gott! Jag brukar blanda ut vildsvinsfärsen med nötfärs för att få den lite fastare.

Vildsvinsburgare

500 g vildsvinsfärs
500 g nötfärs
1 ägg
1äggula 
1 stor finriven gullök
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk Himalayasalt
0,5 tsk svartpeppar
2 krm cayennepeppar 
Chiliflakes efter tycke och smak

Blanda samman allt och forma till hamburgare (blir ca 7-8 st)
Jag använder mig av en hamburgepress, då pressas all luft ur och man slipper hamburgare som "bubblar" upp. 
Stek i smör ca 3 min/sida. 


Palsternackspommes 
2-3 palsternackor/person

Klyfta palsternackan, värm ca 2 msk kokosfett (utan smak) i en stor kastrull. Lägg i palsternackspommesen och vänd runt så allt blir inoljat. 
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och salta efter tycke och smak. Tillaga i ugnen på 225 grader ca 25 min. 


Fetaostdipp

1 pkt fetaost
2 dl gräddfil
Svartpeppar 
Chiliflakes
Himalayasalt 

Mosa fetaosten, blanda sedan i resten av ingredienserna. 



Mätta och nöjda efter denna goda fredagsmiddag😃 så nu blir det soffmys resten av kvällen! 
Önskar er en fortsatt härlig kväll och ta hand om er❤️

Pestobakad torskrygg

Kategori: Recept

Snöblandat regn öser ner... Men dessa bakslag behövs så våren kan göra entré sen med full kraft☀️🌺
Det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder 😉 så på med regnstället och cykla till jobbet! 

Idag lagades det fisk till middag och till det serverades blomkålscouscous. Smakade himmelskt gott👌

Pestobakad torskrygg

Hyvla smör och lägg i en ugnsform, lägg på fiskbitarna. Salta och peppra fisken, toppa sedan fiskbitarna med pesto ca 1,5 tsk/fiskbit. 

In i ugnen på 200 grader ca 15 min. 

Blomkålscouscous 

1 blomkålshuvud
1-2 chilin
1 pressad citron
1 dl olivolja
1 kruka basilika
Himalayasalt och svartpeppar

Riv blomkålen i matberedaren. Finhacka chilin och basilikan. Blanda samman allt i en bunke och smaka av med salt och peppar. 


En favoriträtt som med säkerhet kommer ätas flera gånger om😊 Smaklig måltid och en fortsatt regnmysig onsdag❤️

Krämig ruccola-kyckling!

Kategori: Recept

Regning tisdag men i köket är det varmt och torrt😊
Idag lagades det kyckling och till det serverades ruccolakräm och sallad. 

Kycklingfile

4-5 kycklingfiléer 
1-2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 tsk Himalayasalt 
svartpeppar efter smak

Blanda oljan och kryddorna, vänd runt kycklingfiléerna. 
In i ugnen på 150 grader ca 40-45 min.
Låt svalna i oljan. 

Ruccolakräm

1 påse ruccola 65g
3 dl gräddfil alt. creme fraiche 
Himalayasalt och svartpeppar efter smak. 
Rivet skal från 1 citron (kravmärkt!)

Mixa ruccolan i matberedaren.
Blanda gräddfilen med salt, peppar och den rivna citronskalet. Häll till sist i den hackade/mixade ruccolan och blanda. 

Jag brukar skiva kycklingfiléerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och vända ner dem i ruccolakrämen. 

Dagens sallad

Romansallat
Baby plommontomater
Strimlad morot 
Spenat 
Gurka


Lägg rejält med sallad på tallriken och toppa med den krämiga ruccola-kycklingen! 

Smaklig måltid😊 och en fortsatt bra tisdags kväll❤️

Sportdryck! Naturligt såklart😃

Kategori: Allmänt

Eftersom jag har en sur kropp fortfarande så måste jag fylla på med basisk dryck innan, under och efter träning. Annars säger min muskler ifrån och jag blir utan träning i flera dagar. Vilket resulterar i en någon surare Heidi 😉
Det tog ett bra tag innan jag förstod vad som var felet, musklerna blev stumma och värken i dem fruktansvärd och det kunde hålla i sig upp till 5-6 dagar ibland. Ju tyngre styrkepass desto värre blev det. 
Kollade mitt pH, och jag låg på 5,0. 
Började äta basisk mat och bada pH-bad efter träning och så småningom började värken och stumheten att försvinna. 
Jag är inte basisk än, pendlar mellan 5,5 och 6 så jag har långt kvar till målet som är pH 7. 
Kollar mitt pH med lackmuspapper. 

Sportdryck 800 ml

800 ml rent vatten (JMS vattenrening)
2 nypor pH-salt från Island 
1/2 pressad citron (KRAV)





Blanda inte detta i en PET-flaska eller någon annan plastflaska tillverkad av billig plast. Detta för att ytterligare minska kemikaliebelastningen på kroppen som också är en bidragande orsak till försurning. 
Jag investerade i en flaska från Klean Kanteen. Miljösmart och plastfritt! 
Finns både för stora och små😊


Önskar er en fortsatt fantastisk dag ❤️ 



Rensar skafferiet!

Kategori: Allmänt

Startade denna måndags morgon med medicinsk yoga i 1,5 h. Det var lika fantastiskt som vanligt, känner mig pigg och lätt i hela kroppen. Absolut den bästa starten man kan få på en ny vecka! 

Fortsätter mitt lugn när jag kom hem med en kopp Yogi te detox, den smakar så gott! 

Men man kan ju inte sitta och slappa hur länge som helst😉
Rensade ur mitt skafferi, hittade massa olämpliga LCHF-produkter som jag köpte för ca 5 år sedan men som inte används. Så de åkte bums i sopporna!!!
Har aldrig varit speciellt förtjust i att baka lchf och jag gillar inte onaturliga produkter. Men när man var ny så testade man det mesta inom lchf. 
Jag väljer att söta med naturliga produkter om jag ska söta något, exempelvis dadlar (min favorit), äkta choklad, honung eller blad från en stevia planta. 
Det känns bäst att hålla sig till naturligt även om det kan ge en viss blodsockerhöjning, för än vet man inte hur de artificiellt framställda störningarna påverkar människokroppen eller vår natur. 

Så ner i sopporna med onaturlig sötning! 

Önskar er en fantastisk måndag❤️

Tabata med kettlebell

Kategori: Träning

Ledig dag idag men fullt upp ändå😉 
Dock finns alltid lite tid över till träning! 
Jag har mina Kettlebells hemma och med tvättmaskinen gick då passade jag på att köra tabata intervaller. 

Dagens pass

Ca 5 min svinglek som uppvärmning! 

20 sek. arbete 10 sek. vila *8/övning

Clean 4 hö 4 vä
Benböj
Press 4 hö 4 vä
Crunches (kan säga att de sista 2 kändes😝)
Sving



Skönt att ha träningen avklarad tidigt på dagen! 
I helgen laddades det för Örebro Cupen där dotterns lag IBF Örebro ska vara med och spela😃 

Må gott ❤️