Vildsvinsburgare & palsternackspommes
Kategori: Recept
Idag fixades hemgjorda hamburgare, smakade fantastiskt gott! Jag brukar blanda ut vildsvinsfärsen med nötfärs för att få den lite fastare.
Vildsvinsburgare
500 g vildsvinsfärs
500 g nötfärs
1 ägg
1äggula
1 stor finriven gullök
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk Himalayasalt
0,5 tsk svartpeppar
2 krm cayennepeppar
Chiliflakes efter tycke och smak
Blanda samman allt och forma till hamburgare (blir ca 7-8 st)
Jag använder mig av en hamburgepress, då pressas all luft ur och man slipper hamburgare som "bubblar" upp.
Stek i smör ca 3 min/sida.
Palsternackspommes
2-3 palsternackor/person
Klyfta palsternackan, värm ca 2 msk kokosfett (utan smak) i en stor kastrull. Lägg i palsternackspommesen och vänd runt så allt blir inoljat.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och salta efter tycke och smak. Tillaga i ugnen på 225 grader ca 25 min.
Fetaostdipp
1 pkt fetaost
2 dl gräddfil
Svartpeppar
Chiliflakes
Himalayasalt
Mosa fetaosten, blanda sedan i resten av ingredienserna.
Mätta och nöjda efter denna goda fredagsmiddag😃 så nu blir det soffmys resten av kvällen!
Önskar er en fortsatt härlig kväll och ta hand om er❤️