lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Gudagod fisksoppa!

Kategori: Recept

Lagade en sån fantastisk middag idag, blev mäkta förvånad själv😉. 

Kokade fond på skal från Vätternkräftor, jag sparar alltid mina skal från skaldjur oavsett vart jag är. Maken skämdes nog lite över sin fru när hon pedantiskt samlade ihop alla skal från kräftorna under kräftskivan. Kan tillägga att ingen annan gjorde det och jag tror (hoppas) att jag skötte det snyggt så ingen märkte något! 
Gott är det i alla fall med hemkokt fond och enkelt är det också!

Jag fräser hackad lök tillsammans med skalen i rikligt med smör några minuter. Sen fyller jag på med hälften vitt vin och hälften vatten så att det precis täcker skalen. Sen får det koka i ca 1 h på medelvärme. Efter det är det bara att sila av. Brukar frysa in häften till en annan gång. 
Barnen är inte direkt förtjusta i att mamma kokar fond hemma, de påstår att det luktar illa😉

Hemma hos oss lagas det ju både mejerifritt (dock används smör) och med mejerier, så det blev två soppor! 

Fiskgryta med kokosgrädde 

300 gram torsk
300 gram lax 
1,25 dl fond
2 dl kokosgrädde
50 gram smör
1/2 citron, både saft och rivet skal
2-3 finhackade vitlöksklyftor
Svartpeppar
Himalayasalt 
Cayennepeppar 
2-3 msk finhackad dill

Koka upp kokosgrädde, fond, vitlök och citron. 
Krydda efter tycke och smak med salt, peppar och cayenne. 
Smaka av! Låt puttra på svag värme ca 15 min. 
Tillsätt smör och dill, låt puttra ytterligare 5 min. 
Skär fisken i tärningar och lägg dem i grytan, låt koka upp och stäng sedan av platan. Låt stå på eftervärme (bör ej koka för hastigt, dra då av kastrullen från plattan). 

Till fiskgrytan serverades stekt lök och fänkål. Skiva lök och fänkål i tunna strimlor, stek på medelvärme i rikligt med kokosfett. Det tar nästan 40 min att få den fint gyllenbrun. Men värt varenda minut😊
Lägg upp fiskgrytan och toppa med fänkålen, smaklig spis👌🏻 Jag älskar ju chiliflakes så det toppades med det också! 


Sopporna är gjorda på samma sätt så bara hälla i den gräddsort man föredrar! 

Galet gott var det och två portioner slank ner, jag kunde inte låta bli😉 Rätten godkändes även av övriga familjemedlemmar👍🏻 Inte illa det inte! 

Hur går det med min träning då... Var en sväng till Slottsgatan efter lunch idag, tränade med andra ord inte i fasta. Märker faktiskt inte så stor skillnad på orken... Så jag kör på med blandad uppladdning ert tag framöver. Imorgon vankas Funktional toning med svägerskan och på fredag morgon ska hon köra ett andra PT-pass med mig! Veckan är uppbokad med träning, lyckliga jag🙏🏻😃 Hoppas få ordning på ryggen snart, diskbråck verkar det inte vara, så just nu läser jag allt jag kommer över gällande artros i rygg! Får se vad jag kommer fram till!?!

Önskar er en god natt❤️

Kommentarer


Kommentera inlägget här: