Kinagryta och blomkålsris
Kategori: Livsstil
Igår lagades det kinagryta👍🏻 så skönt att ha maten klar när man kommer hem från skola och jobb. Dessutom så smakar grytor betydligt bättre dagen efter☺️.
Kinagryta
700 g lövbiff KRAV
2 finrivna gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
2 msk potatismjöl KRAV
ca 4 dl vatten
2 msk kokosfett
Svartpeppar & himalayasalt
1 msk soya Kung Markatta
Strimla lövbiffen och stek i kokosfett. Koka under tiden upp 3 dl av vattnet tillsammans med lök, vitlök, kalvfond, soya & kryddor.
Skaka sedan samman 1 dl vatten med 2 msk potatismjöl. Häll sedan med tunn stråle i potatismjölsvattnet under omrörning, häll inte i allt utan ta lite i taget till du fått önskad konsistens.
Lägg sedan i köttet och låt puttra på svag värme i ca 15 min.
Under tiden koka upp 1 liter saltat vatten. Riv blomkålen i matberedaren och lägg det i det kokande vattnet. Låt endast koka upp och häll sedan av vattnet. Låt ånga av några minuter.
Under tiden, häll i en påse tinade frysta wokgrönsaker i kinagrytan och låt puttra några minuter till.
Jag brukar smaksätta mitt blomkålsris med smör, så blanda i ca 50-75 gram smör.
Supergott och mört med lövbiff☺️ Synd bara att man inte kan få tag på eko wokgrönsaker... Men det kommer väl i framtiden så tålamod😉 Det mesta var dock KRAV så jag är nöjd ändå!
Som sagt trött som jag är efter första skoldagen så unnade jag mig lite spa, lermask och såpabad🙏🏻 Gör gott för trött kropp😊
Nu väntas snart sonen hem efter simskolan så då hoppar vi i säng medan make och dotter drar på innebandyträning👍🏻 Rättvist va!?😉
Och på tal om innebandy så briljerade dottern på innebandymatcher igår, det slutade med att hon blev matchens lirare och vinst med 12-1🏆 Grym dotter och grymt lag! På lördag laddas det för bortamatch💪🏻💪🏻
Må gott alles❤️