lchforebro.blogg.se

Optimera din hÀlsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#HÀlsa #Funktionell trÀning#LÄgkolhydratkost#Intervaller# KetonmÀtning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

God Jul Ă„ god julgodis😋

Kategori: Livsstil

SkrivuppehĂ„ll igen, hösten och vintern har varit intensiv sĂ„ det har inte blivit allt för mĂ„nga recept och inlĂ€gg. 
Men lite uppdatering angĂ„ende ketosen, första festen gick strĂ„lande begrĂ€nsade bĂ„de socker i alkoholintag och mat. Var pigg och i ketos snabbt igen, gĂ„ng nummer tvĂ„ skolavslutningen... BegrĂ€nsade maten stenhĂ„rt men inte sockerintaget i alkoholen. Med facit i hand, det var illa😉 Har tagit mig tre dagar att Ă„terhĂ€mta mig! Tur jag inte gör sĂ„nt dĂ€r allt för ofta, men roligt hade jag och det var till 100% vĂ€rt det! Men nu fĂ„r det nog dröja till examen innan jag gör en sĂ„n resa igen! 

Julefriden nĂ€rmar sig❀ Har fixat det sista i dagarna och idag har det bakats julgodis. Blev Bountys & bovetepuffar med choklad och frystorkade jordgubbar. 



Bountys  
200 gram kokosflingor 
75 gram kokosfett
2 dl kokosgrÀdde
1 msk kokossocker 

Ca 200 gram choklad

SmĂ€lt ihop kokosfett och kokosgrĂ€dde, hĂ€ll i kokossockret och lĂ„t smĂ€lta. HĂ€ll sedan i kokosflingorna och lĂ„t svĂ€lla ca 5-10 min. 
Forma till smĂ„ limpor och lĂ€gg dem i frysen ca 1 h. 

SmĂ€lt sedan chokladen i vattenbad och doppa de frysta kokoslimporna i chokladen. LĂ„t stelna i kylen, dĂ€r du ocksĂ„ bör förvara dem. 

Bovetepuffschoklad  

Resten av chokladen som Ă€r kvar i vattenbadet, plus ca 50-60 gram till. 
3-4 dl bovetepuffar 
1 pĂ„se frystorkade jordgubbar 

SmĂ€lt lite mer choklad i vattenbad, mosa sedan jordgubbarna sĂ„ det blir smulor av dem. HĂ€ll i bĂ„de bovetepuffar och jordgubbarna i chokladen och blanda runt. Fyll smĂ„ knĂ€ckformar med chokladen och stĂ€ll i kylen. 

Snabb och enkelt nu Ă„terstĂ„r bara provsmakning😋 Borde inte smaka sĂ„ tokigt, Ă„terkommer med svaret! 

Nu blir det soffmys och Bingolotto med familjen hos svĂ€rförĂ€ldrarna❀ Önskar er alla en fantastisk jul, var rĂ€dda om varandra och njut av tiden ni har tillsammans❀ 

Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr: