lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

LCHF-tips

Kategori: Träning

Hemma igen efter ett skönt bodybalancepass på slottet, kan varmt rekommendera denna fantastiska träningsform🙏🏻 Tacksam för att min grymma svägerska introducerade den för mig förra året❤️
Testade en riktigt lchf-kvällsmat (eller vad man nu vill kalla det😉) istället för MBC blev det en fett-lakritste efter passet😊 Supergott nästan lite som efterrätt!
Kung Markattas Rooibos Lakrits mixas med 20 gram smör och en tsk cocosfett!

Brukar ha svårt att sova om jag äter allt för sent så tror denna kan bli ett bra substitut efter ett pass, här proteinladdas inte efter träning😉 
Får utvärdera imorgon hur sömnen blev inatt!? 

Natti💤💤😴

Första surkålen i magen!

Kategori: Livsstil

Äntligen fått provsmaka surkålen jag gjorde för över en vecka sedan😊
Hade dock förväntat mig mer... Under förra veckan öppnade jag locket ca 1-2 ggr/dag för att släppa ut syret. Det pös och bubblade i burken precis som det utlovats och i lördag visade jag gladeligen min man vad jag lyckats skapa i en burk. 
Han höll dock på att dö av doften *asg och undrade om jag verkligen skulle äta "skiten" för det var vad det bokstavligen luktade!

Tänkte att jag måste ge det en chans, vågade dock inte provsmaka där och då utan ställde in den i kylen. 
Idag tog jag mod till mig och smakade! Lukten var i princip obefintlig och tyvärr så tyckte jag nog inte att det smakade så mycket heller! 
Strunt samma, det var ju inte för smakens skull jag fixade surkålen utan för probiotikans. Så får se det som ett tillskott, 2-3 msk/dag! 

Inatt lagades det mejerifri köttgryta! 

Slängde i:
1 kg grytbitar
2 stora finhackade gula lökar
2 msk eko köttfond (köper Bong, hyfsat bra innehållsförteckning)
Ca 1,5 dl tomatpuré (Kung Markattas i glasburk!)
2 dl vatten (filtrerat😉)
2 msk paprikapulver 
Svartpeppar & himalayasalt efter tycke och smak! 

Slå igång slowcookern på low i 8 timmar. 
Imorse var maten klar och kunde ställas in i kylen👍🏻 väl hemma på eftermiddagen ställde jag åter i keramikkärl i höljet och slog på värmen. 
Maten håller sig varm under eftermiddagen och kvällen så alla kan äta när de vill👍🏻

Själv plockade jag ur en portion köttgryta till mig innan jag tillsatte 2-3 dl créme fraische till övriga familjemedlemmar! 

Till min mejerfria portion köttgryta serverades ca 1 dl surkål. 

Som sagt inte så mycket smak på surkålen men många fördelaktiga hälsoeffekter har den ju och som ett tillbehör till en god köttgryta funkar det alldeles utmärkt! 

Nu laddas det för lite Bodybalance på Slottet🙏🏻
Önskar er en trevlig kväll❤️


Vilken vecka...

Kategori: Recept

Det blev inte alls som jag hade tänkt😉 Fläsklägget blev dock precis som jag tänkt👍🏻


I med 1 kg kålrot, 3-4 morötter och 1 gullök skurna i bitar. Lägg i fläsklägget, 10 svartpepparkorn, 4-5 lagerblad och häll till sist i ca 0,5 liter vatten. 
Sen fick det tillagas i slowcookern i 8 h. 

På eftermiddagen var det bara att dra isär köttet från benen och fiska upp rotsakerna. Rotsakerna mixade jag med smör och vips så hade jag rotmos! 

Supergott som alltid med husmanskost! 

Benen slängde jag ner i slowcookern igen och tillagade på low i ytterligare 12 timmar, det resulterade i fantastisk gelé. 

Detta har jag fryst i in 4 delar. Enkelt och gott att slänga ner i en soppa/gryta för extra smaksättning. Enkelt knep att höja näringsstatus i maten, massa nyttiga aminosyror, vitaminer och mineraler!

Men på tal om veckan... Fick oss en liten överraskning i onsdags😁 vattenläcka i sonens rum! Tänkte först att detta ska väl gå bra, men när jag kom hem idag och insåg att ljudvolymen på torkfläkten inte var speciellt låg... Ja, då insåg jag att fredagsmys troligtvis uteblir😂 Det som inte dödar det härdar, i med öronproppar och på med textad tv så ska nog denna helg gå att uthärda också😉
Önskar en härlig helg❤️ Själv ska jag hålla mig undan hemifrån! 

Vårfeelings idag☀️

Kategori: Livsstil

Vilken fantastisk dag, äntligen lite sol och värme😊 
Tidigt i morse var det dock minusgrader när sonen och maken for iväg på innebandy vid 7 tiden. Själv valde jag att ligga kvar under täcket med en kaffe😉 Tacksam för en lugn och skön morgon🙏🏻 det är livets lyx☺️
På förmiddagen fixades syrad vitkål för första gången och nu blir det lite väntan till avsmakning sker nästa helg😊
Jag hyvlade ca 1 kg vitkål och 300 g rödkål med osthyvel. 
Blanda samman vitkålen med 1 msk himalayasalt. Lägg hälften i en tålig fryspåse. Sprid ut kålen och platta ut den, pressa den sedan med en kavel. Lägg över i glasburk och gör lika med andra hälften av kålen. 

Blanda rödkålen med ca 1/2 msk himalayasalt, kavla kålen på samma vis som ovan. 

Jag fyllde vitkål-rödkål-vitkål i burken, mest för syns skull! 

Burken är nu fullproppad upp till kanten med kål och himalayasalt. Burken ställer jag i skåpet ovanför kylen och hoppas att syrningen kommer igång som den ska! Minst 5 dagar ska den stå mörkt. Så nästa helg får ni veta resultatet, jag hoppas ju verkligen att det är så här enkelt att fixa syrad kål✊🏻✊🏻 toppen för magen och matsmältningen! 

Provar även att göra fläsklägg i slow cookern idag, återkommer imon om det blev någon middag överhuvudtaget😉
Denna maskin räddar mig många gånger, perfekt "matlagare" när man är iväg och vill ha maten klar när man kommer hem👍🏻 Rekommenderas! 
Tackar maken för löpsällskapet ikväll och önskar er andra en fortsatt härlig söndag❤️ Själv ska jag vila mig i form i soffan😉

Slowcooker!

Kategori: Recept

Slowcookern är verkligen fantastisk🙏🏻 imorse innan jag for iväg på utbildningsdag slängde jag i en hel kyckling i denna grymma maskin! 

Jag började med att slänga ner 2 morötter som jag skurit i stavar och 1 gullök som jag klyftat. Sen skivades 4 vitlöksklyftor som trycktes in under skinnet på kycklingen, runt om kryddades det rikligt med himalayasalt, svartpeppar och curry. 
I med kycklingen i slowcookern och häll ca 1,5 dl vatten runt om, starta upp och efter 8 timmar har man en supermiddag klar😊
Till detta serverades sjögräsnudlar.

Tror det är andra gången under mina 8 år som jag äter dessa. Har tidigare ätit dem kalla och inte riktigt gillat det men såg i en artikel i dagarna att de var goda att värma. Testa måste man ju och dessa passar ju perfekt när kylen är tom på grönsaker under en striktare period👍🏻 blev glatt överraskad över smaken😃

Tur man inte alltid äter med ögat😉 för detta var inte det tjusigaste bilden som publicerats här. 

Smakade bättre än det såg ut iallafall! Önskar er en fortsatt skön kväll❤️

Sallad med handskalade räkor!

Kategori: Recept

En intensiv helg till ända🙏🏻 Jobbat både igår och idag, så landar med gott samvete i soffan ikväll tillsammans med familjen. Lyxade till det och köpte räkor som vi toppade vår sallad med! 


Kravmärkt ruccolamix, cocktailtomater, paprika, gurka, ägg och smörstekta champinjoner toppades med vitlöksdressing och handskalade räkor! Perfekt lchf-mat, snabblagat, lätt och kolhydratsnålt! 
Gudagod mat med bästa tänkbara sällskap tittandes på söndags-favorit programmet mästarnas mästare😊 med andra ord en grym avslutning på veckan! 
Må gott alles❤️

Fredagsfys, fredagsmys å vildsvinsburgare!

Kategori: Recept

Äntligen helg å helgen startas i vanlig ordning med fredagsfys tillsammans med IBF:s damer💪🏻💪🏻 Vilka krigare, startade med krypande uppvärmning, lite tabata i mitten för att sedan avsluta med lite stretch👍🏻

Ikväll serverades vildsvinsburgare😋 Maken fick ett paket vildsvinsfärs av en kollega igår så, det passade perfekt att fixa lite fredagsbugare! 

300 g vildsvinsfärs
300 g nötfärs 
1 ägg
1 finriven gullök
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk himalayasalt 
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk chiliflakes
1/2 tsk cayennepeppar 
1 msk köttfond (eko) 

Blanda samman och forma till 4 burgare. Jag pressar mina i hamburgepress för att få ut så mycket luft som möjligt, slipper man få burgare som reser sig i mitten😉

Stek i smör ca 4 min/sida. Lägg på ostskivor de sista 2 minutrarna. 

Blanda till en vitlöksdressing, 2 dl créme fraiche, 3 msk majonnäs, 2-3 pressade vitlöksklyftor, himalayasalt och svartpeppar!

Vildsvinsburgaren serverades på en salladsbädd och toppades med rödlök och vitlöksdressing! 



Himmelskt gott och snabblagat! Passade perfekt till fredagsmyset hemma i soffan👍🏻

Önskar er en fortsatt härlig helg❤️