Bounty
Kategori: Recept
Bounty
250 g kokosflingor
50 g kokosfett
1,5 dl kokosmjölk
6-7 dadlar
200 g mörk choklad
Mixa hälften av kokosflingorna till fint mjöl.
Värm upp kokosfett och kokosmjölk, lägg i dadlarna och mixa.
Blanda ner kokosflingorna, både de mixade och hela.
Låt svalna.
Forma avlånga bitar ca 2 cm i diameter * 4-5 cm långa.
Ställ i frysen ca 1 h.
Smält chokladen i vattenbad. Doppa de frysta kokosbitarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper.
Förvara bountyn i kylen!
Oftast blir det choklad kvar i tallriken när man doppat kokosbitarna. Ekonomisk som jag är så vill jag ju inte slänga det utan gör även chokladdoppade frön😃
Häll i ca 1 dl pumpafrön (blanda vilka frön du vill) Rör runt så det blir jämnt lager choklad runt om fröna. Bred ut blandningen på bakplåtspapper och ställ in i kylen.
Bryt i lagom stora bitar och ät å njut👍
Tar mig en välförtjänt fika i solen☀️
Önskar er en fortsatt fantastisk påsk☀️💐🐣