Krämig ruccola-kyckling!
Kategori: Recept
Idag lagades det kyckling och till det serverades ruccolakräm och sallad.
Kycklingfile
4-5 kycklingfiléer
1-2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 tsk Himalayasalt
svartpeppar efter smak
Blanda oljan och kryddorna, vänd runt kycklingfiléerna.
In i ugnen på 150 grader ca 40-45 min.
Låt svalna i oljan.
Ruccolakräm
1 påse ruccola 65g
3 dl gräddfil alt. creme fraiche
Himalayasalt och svartpeppar efter smak.
Rivet skal från 1 citron (kravmärkt!)
Mixa ruccolan i matberedaren.
Blanda gräddfilen med salt, peppar och den rivna citronskalet. Häll till sist i den hackade/mixade ruccolan och blanda.
Jag brukar skiva kycklingfiléerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och vända ner dem i ruccolakrämen.
Dagens sallad
Romansallat
Baby plommontomater
Strimlad morot
Spenat
Gurka
Lägg rejält med sallad på tallriken och toppa med den krämiga ruccola-kycklingen!
Smaklig måltid😊 och en fortsatt bra tisdags kväll❤️