lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Krämig ruccola-kyckling!

Kategori: Recept

Regning tisdag men i köket är det varmt och torrt😊
Idag lagades det kyckling och till det serverades ruccolakräm och sallad. 

Kycklingfile

4-5 kycklingfiléer 
1-2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 tsk Himalayasalt 
svartpeppar efter smak

Blanda oljan och kryddorna, vänd runt kycklingfiléerna. 
In i ugnen på 150 grader ca 40-45 min.
Låt svalna i oljan. 

Ruccolakräm

1 påse ruccola 65g
3 dl gräddfil alt. creme fraiche 
Himalayasalt och svartpeppar efter smak. 
Rivet skal från 1 citron (kravmärkt!)

Mixa ruccolan i matberedaren.
Blanda gräddfilen med salt, peppar och den rivna citronskalet. Häll till sist i den hackade/mixade ruccolan och blanda. 

Jag brukar skiva kycklingfiléerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och vända ner dem i ruccolakrämen. 

Dagens sallad

Romansallat
Baby plommontomater
Strimlad morot 
Spenat 
Gurka


Lägg rejält med sallad på tallriken och toppa med den krämiga ruccola-kycklingen! 

Smaklig måltid😊 och en fortsatt bra tisdags kväll❤️

Kommentarer


Kommentera inlägget här: