lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Kycklingwok

Kategori: Recept

Underbara sommarvärme, det gör en glad och lite extra energisk😃 Nu är det bara hålla tummarna att det håller i sig hela sommaren! 

Idag bjöds det på kycklingwok och blomkålsris/ris. 

Jag valde att använda kycklinglårfilé istället för kycklingfile då den är något fetare och innehåller både dubbelt så mycket järn och tre gånger mer zink än kycklingfile. Ett smart val då de flesta av oss har just lågt järnvärde och mineralbrister. 

Kycklingwok

1kg kycklinglår
1 stor påse wokgrönsaker Classik
1,5-2 tsk potatismjöl
1-1,5 dl vatten
Soya
Salt, svartpeppar och curry 
1 msk kokosfett 

Skär kycklingen i små bitar och stek dem i kokosfett. Krydda efter tycke och smak med salt, peppar och curry. 
Blanda ner  potatismjölet i vattnet och rör runt snabbt, häll sedan ner det i stekpannan i en tunn stråle, rör samtidigt så att det blandar sig med vätskan i stekpannan. 
Smaka av med soya. 

Häll i en påse wokgrönsaker och låt puttra ca 10 min. 

Smaka ev av med mer kryddor om det behövs. 

Servera med blomkålsris 🍴


Potatismjöl sägs ju inte vara okey för en del LCHFare men mängden är väldigt liten och potatismjöl består av resistent stärkelse vilket inte påverkar blodsockret. Därför väljer jag att använda den i min woksås.

Lite extra info för dig som vill läsa:

Resistent stärkelse är en form av stärkelse/kolhydrat som inte bryts ner av mag-tarmkanalens enzymer. Den fungerar som en fiber och bryts ner först i tjocktarmen där den utgör mat åt våra nyttiga tarmbakterier. 

Önskar er en fortsatt varm och solig måndag☀️🌸🍀

Kommentarer


Kommentera inlägget här: