Kycklingwok
Kategori: Recept
Idag bjöds det på kycklingwok och blomkålsris/ris.
Jag valde att använda kycklinglårfilé istället för kycklingfile då den är något fetare och innehåller både dubbelt så mycket järn och tre gånger mer zink än kycklingfile. Ett smart val då de flesta av oss har just lågt järnvärde och mineralbrister.
Kycklingwok
1kg kycklinglår
1 stor påse wokgrönsaker Classik
1,5-2 tsk potatismjöl
1-1,5 dl vatten
Soya
Salt, svartpeppar och curry
1 msk kokosfett
Skär kycklingen i små bitar och stek dem i kokosfett. Krydda efter tycke och smak med salt, peppar och curry.
Blanda ner potatismjölet i vattnet och rör runt snabbt, häll sedan ner det i stekpannan i en tunn stråle, rör samtidigt så att det blandar sig med vätskan i stekpannan.
Smaka av med soya.
Häll i en påse wokgrönsaker och låt puttra ca 10 min.
Smaka ev av med mer kryddor om det behövs.
Servera med blomkålsris 🍴

Potatismjöl sägs ju inte vara okey för en del LCHFare men mängden är väldigt liten och potatismjöl består av resistent stärkelse vilket inte påverkar blodsockret. Därför väljer jag att använda den i min woksås.
Lite extra info för dig som vill läsa:
Resistent stärkelse är en form av stärkelse/kolhydrat som inte bryts ner av mag-tarmkanalens enzymer. Den fungerar som en fiber och bryts ner först i tjocktarmen där den utgör mat åt våra nyttiga tarmbakterier.
Önskar er en fortsatt varm och solig måndag☀️🌸🍀