Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster.
LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka
Ibland tycker till och med jag om att bli bjuden på lunch, att slippa stå i köket och laga mat. Så idag blev det ett besök på Ingeborgs Café i Örebro. Maten var jättegod och miljön var fantastisk, det var högt i tak, kristall kronor, plyschsoffor, mysig stämningsfull belysning och härlig personal.
Vid nästa besök på Ingeborgs så ska det provsmakas rawfood-fika! Kul att ha hittat ett mysigt kryp-in att fika och äta på, som dessutom serverar lchf/paleo/rawfood alternativ.
Idag blev det chili con carne och blomkålsris efter löprundan.
Bönorna hade jag blötlagt i kylen igår kväll och kokat nu på morgonen.
Jag väljer alltid Kung Markattas Kravmärkta bönor. Vill man inte koka bönor själv så finns det färdigkokta på burk. De är också kravmärkta.
500 g Naturbetesköttfärs
1/2 burk Kung Markattas tomatpure
2 dl crème fraîche
1 dl grädde
1 gullök
Salt, svartpeppar & chilipowder
Chiliflakes & böner efter tycke och smak
Bryn färsen i lite smör, tillsätt den hackade löken, tomatpuren och kryddorna. Häll i grädde och crème fraîchen, låt puttra en stund. Vänd till sist i bönorna.
Till det serverades blomkålsris och en sallad på spenat och solrosskott.
Var länge sedan jag var ute och promenerade på fastande mage men det gick alldeles utmärkt 😃 Hade i och för sig trevligt promenadsällskap också av min granne så vi hjälptes åt att hålla tempot uppe!
Frukost efter PW:
3 ägg stekta i 1 msk kokosfett
En halv tallrik med sallad bestående av alfalfagroddar, spenat, 1/2 tomat, solrosskott och 1 msk olivolja.
Blanda ihop marinaden och skiva kotletterna ca 1,5 cm tjocka. Låt marineras ca 1-2 h, glöm inte att ta fram köttet i god tid innan du grillar så att det inte är kylskåpskallt.
Tzatziki med sting!
Riv ca 10 cm gurka, lägg i durkslag och salta rikligt.
Blanda 0,5 dl olivolja, 0,5 tsk svartpeppar, 0,5 tsk chiliflakes och pressa i 1-2 vitlöksklyftor.
Krama ur all vätska ur gurkan och blanda den med 0,5 l Grekisk yoghurt. Häll i oljeblandningen och rör runt, ställ i kylen 20-30 min innan servering.
Passa på att frossa i goda sallader under sommaren. Det finns massa gott att ha i och det är bara fantasin som sätter gränserna 😃
Levnadsglad två barnsmamma med ett brinnande intresse för LCHF/Paleo-kost och funktionell träning med kettlebell som redskap. Utbildad Lic. Kostrådgivare med inriktning LCHF/Paleo och Diplomerad Kettlebell Instruktör Foundation, 1 & 2.
Har du frågor?
Kontakta mig på
[email protected]
eller 0709-809490