Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster.
LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka
Börja med att vispa grädden. Rör i äggulorna i grädden. Smält under tiden 3 chokladbitar i vattenbad. Finhacka de andra tvåbitarna.
Förbered chokladen för grädden genom att blanda i 1 msk grädde i chokladen. Blanda väl och vänd sedan ner resten av chokladen i grädden. Blada ihop så snabbt du kan!! Häll i chokladkrosset och blanda runt. Fyll 4 glas med moussen och ställ i kylen ca 3-4 h.
Min godaste efterrätt jag gjort! Brukar sällan baka/tillaga lchf-efterrätter då jag tycker att de sällan smakar speciellt gott och att de triggar mitt sötsug ännu mer.
Men min längtan efter lakrits fick mig att testa lakritspannacotta och att kombinera det med hallonpannacotta blev en smaksuccé :-)
2 dl grädde
1 tsk lakritspulver
1 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden och vispa i lakritspulvret.
Skaka av vattnet från gelatinbladet och lägg i grädden, rör runt!
Fyll 4 cocktailglas med gräddblandningen. Ställ i kylen ca 3 h.
2 dl grädde
100 g frysta hallon
1 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde och hallon, låt puttra ca 5 min. Skaka av vattnet från gelatinbladet och lägg i grädden, rör runt. Häll gräddblandningen över lakritspannacottan. Ställ i kylen ca 3 h till.
Garnera med några frysta hallon på toppen!
Har varit hos min kära far idag och hälsat på ❤ Lyckades hitta ca 1 liter brännässlor i trädgården. Det är lycka det ;-)
Skölj brännässlorna väl. Koka upp ca 4 dl vatten, lägg i nässlorna och låt koka ca 2-3 min. Mixa med stavmixer. Sila av och drick 0,5 dl nässeljuice varje morgon innan frukost.
Nässeljuice har en detox effekt och ger en näringsboost med massa vitaminer och mineraler i en perfekt kombination som är lättupptagligt för kroppen.
Önskar er en fortsatt skön söndag och glöm inte ta tillvara alla nässelskott ni hittar ;) Juicen går bra att frysa in!!
Gräddkokta musslor och ett gott Amaronevin till det förgyllde denna lördag 😃
Tänkte dela med mig av receptet så ni kan förgylla en viktig kväll ni också.
Skölj och skrubba rent musslorna. Knacka lite lätt på de som är öppna, stängs de så går de att använda.
Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör i en kastrull. Tillsätt vin, grädde, räkfond och salt. Koka upp.
Lägg försiktigt i musslorna och lägg på locket så att det kokar upp. Vänd runt efter ca 2 min, lägg på locket och låt puttra ca 2 min till, vänd runt igen och lägg på locket. Nu börjar musslorna öppna sig, låt puttra ca 2 min till.
Klart och färdigt att avnjutas med ett gott vin till! Idag blev det en flaska Amarone som smakar gudomligt gott!!
Levnadsglad två barnsmamma med ett brinnande intresse för LCHF/Paleo-kost och funktionell träning med kettlebell som redskap. Utbildad Lic. Kostrådgivare med inriktning LCHF/Paleo och Diplomerad Kettlebell Instruktör Foundation, 1 & 2.
Har du frågor?
Kontakta mig på
[email protected]
eller 0709-809490