Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster.
LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka
Idag fick det bli en snabbfixad lunch här hemma. Vi var alla jättehungriga efter dagens träningspass på PeakLife.
Korvstroganoff
500 g LCHF-falukorv 2/3 tub tomatpure 5 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 1 gullök Salt & peppar Smör
Finhacka löken och strimla falukorven. Bryn i smör när de fått färg häll i grädde, tomatpure & crème fraîche. Smaka av med salt & peppar.
Blomkålsris
1 blomkålshuvud 25 g smör
Riv blomkålen i en matberedare. Lägg den finrivna blomkålen i en kastrull och fyll på med vatten. Låt koka upp, vill du ha lite tuggmotstånd så häller du av vattnet annars låt koka 2-3 min. Låt riset ånga av ordentligt annars blir det väldigt vattnigt. Lägg i smöret och låt det smälta.
Smörstekt brysselkål fick pryda tallriken idag mest för färgens skull :-)
Idag valde jag att äta lite extra bönor till maten då vi tränat ett hårt pass och att falukorven inte innehåller så mycket protein. Ca 0,5-1 dl
Gjorde en gudomligt god fisksoppa idag som jag bjöd mina när och kära på. Blev jätteuppskattat :-)
Vill dela med mig av detta enkla recept till er:
0,5 kg räkor med skal
0,5 l vatten
1 dl vittvin
1-2 msk torkad persilja
1 gullök (finhackad)
10 vitpepparkorn
25 g smör
5 vitlöksklyftor (finhackade)
4 laxbitar (125g)
ca 400 g torsk
5 dl grädde
1 burk smetana
Saften från 1/2 citron
Dill, salt och svartpeppar
Valfria tomater
Skala räkorna och spara skalen till att koka fond på.
Smält smör och fräs vitlök 2 st, gullök och räkskal. Häll i vatten och vin, låt koka ca 20-30 min. Sila av. Låt fonden småkoka tills det bara återstår ca 1-2 dl av vätskan.
Blanda fonden med grädde, dill, saften från citronen och resten av vitlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg i fisken och låt puttra på svag värme ca 5-10 min.
Lägg i tomater och räkorna, lyft av kastrullen från plattan. Låt soppan vila ca 5 min före servering.
Tänkte bjuda er på ett fantastiskt recept!! Fänkålsgratäng, ryggbiff och vispat bea-smör 👏 så gott!
Recept:
Fänkålsgratäng
Fänkål ca 550 g
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
200 g Philadelphia
300 g riven parmesanost
50 g smör
0,75 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Koka upp grädde, Philadelphia, smör och kryddor.
Strimla fänkålen tunt och lägg det i gräddblandningen, låt koka ca 20 min.
Lägg i 1,5 dl av parmesanosten och rör runt.
Häll fänkålsblandningen i en ugnsform.
Toppa med resten av parmesanosten.
Gratinera i 225 grader 20-25 min.
Bea-smör
Ca 250-300 g smör
2 krm vinäger
0,75 tsk salt
1 tsk dragon
0,5 tsk svartpeppar
Smöret ska vara rumstempererat. Lägg det i en djup bunke och vispa med elvisp ca 10 min. Ha tålamod😉
När smöret börjar bli vitt tillsätt vinägern och kryddorna. Vispa en stund till.
Smakar gudomligt!!
Ryggbiff
Tänk på att ta fram köttet i god tid så att det är rumstempererat när du ska steka det. Krydda med svartpeppar och stek i smör ca 2-3 min/ sida. Salta efteråt!!
Levnadsglad två barnsmamma med ett brinnande intresse för LCHF/Paleo-kost och funktionell träning med kettlebell som redskap. Utbildad Lic. Kostrådgivare med inriktning LCHF/Paleo och Diplomerad Kettlebell Instruktör Foundation, 1 & 2.
Har du frågor?
Kontakta mig på
[email protected]
eller 0709-809490