Korvstroganoff och blomkålsris
Kategori: Recept
Idag fick det bli en snabbfixad lunch här hemma. Vi var alla jättehungriga efter dagens träningspass på PeakLife.
Korvstroganoff
500 g LCHF-falukorv
2/3 tub tomatpure
5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
1 gullök
Salt & peppar
Smör
Finhacka löken och strimla falukorven. Bryn i smör när de fått färg häll i grädde, tomatpure & crème fraîche. Smaka av med salt & peppar.
Blomkålsris
1 blomkålshuvud
25 g smör
Riv blomkålen i en matberedare. Lägg den finrivna blomkålen i en kastrull och fyll på med vatten. Låt koka upp, vill du ha lite tuggmotstånd så häller du av vattnet annars låt koka 2-3 min.
Låt riset ånga av ordentligt annars blir det väldigt vattnigt. Lägg i smöret och låt det smälta.
Smörstekt brysselkål fick pryda tallriken idag mest för färgens skull :-)
Idag valde jag att äta lite extra bönor till maten då vi tränat ett hårt pass och att falukorven inte innehåller så mycket protein. Ca 0,5-1 dl
Smaklig måltid ❤