Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster.
LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka
Sommaren är allt fantastisk här i Sverige! Hälsade på hos min mor och far och kom hem med er stor burk bigarråer. Frukt och bär finns gratis för oss ute i naturen och i våra trädgårdar, det enda som krävs är en liten fysisk ansträngning, det kallar jag lyx👌
Å jag vet att man kan handla allt detta i en affär men då uteblir vardagsmotionen, den friska luften och den höga näringshalten i bären/frukten.
Så passa på och hamstra frukt & bär under sommaren så ni klarar er över vintern😊
Vi begav i oss ut i skogen på jakt efter blåbär och lyckad blev total😄 kom hem med ca 2 liter! Hade gärna plockat ännu mer men suget efter kvällsdoppet i brottet hägrade😉
Vi nöjde oss med vår fångst som faktiskt har räckt till många frukostar och mellisar för alla i familjen!
Frukosten på altanen i morse bestod av:
1,5-2 dl Fil 3%
1-2 msk Cashewnötter
1 msk Fröblandning (lin-, solros- och pumpafrön)
Toppat med blåbär😊
Inte nog med att blåbär är fyllda med en massa bra näring och antioxidanter, vi fick ju även gratis motion när vi plockade dem.
Finns nog ingen bättre funktionell träning än promenad i skogen utanför stigarna! Så bege er ut i skogen för bär- och svampplock så slår ni två flugor i en smäll😃
Har precis avnjutit 1 veckas semester😃 och är lite små trött efter första arbetsdagen. Värmen och solen gör ju sitt intågande lagom när jag är på jobbet igen😉
Måndagsmiddag blev rester av söndagssteken och smörstekt vitkål.
Söndagsstek
1 kg nötstek/fransyska
svartpeppar
1 köttbuljong (Kung Markatta)
Ca 0,5-1 dl vatten
Banka in rikligt med svartpeppar runt om steken.
Blöt upp buljongtärningen i lite het vatten i en ugnssäker form.
Lägg i steken och tillaga i ugnen 125 grader ca 1-1,5 h. Jag brukar vända på steken efter halva tiden, så båda sidorna får puttra i buljongen.
Innetemperaturen ska vara ca 65 grader när du tar ut steken.
Skiva upp steken när den svalnat, använd gärna en skärmaskin.
Smörstekt vitkål med hetta
25-50 g smör
2 gula lökar
10 champinjoner
1 liter finhackad vitkål
1 chili
Salt och svartpeppar
Finhacka lök, champinjoner och chilin. Smörstekt tills löken mjuknat och häll sedan i den finhackade vitkålen. Krydda med salt och peppar. Låt steka tills kålen är mjuk.
En god sommarrätt då steken är kall och vitkålen ljummen, perfekt mat för varma sommardagar.
Levnadsglad två barnsmamma med ett brinnande intresse för LCHF/Paleo-kost och funktionell träning med kettlebell som redskap. Utbildad Lic. Kostrådgivare med inriktning LCHF/Paleo och Diplomerad Kettlebell Instruktör Foundation, 1 & 2.
Har du frågor?
Kontakta mig på
kostradgivaren@live.com
eller 0709-809490