Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster.
LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka
Har nog upplevt bland det roligaste i mitt liv när det kommer till löptävlingar!
Blev 11,1 km totalt, och längst med hela vägen hände det grejer! Blev liksom aldrig tråkig monoton löpning, utan nya hinder hela tiden! Ett lopp där man definitivt har ett leende på läpparna och kämpar trots att man är grymt trött i kroppen!
Ska självklart tillbaka nästa år för att förbättra tiden👍 årets tid blev 1,34 och det ska vi kunna slå lätt nästa år. Hamnade sist i vår grupp så det blev en hel del stop och köande efter vägen. Men det spelar ingen roll när man har så otroligt kul! Tungt var det också när man klev ur dypölarna, härligt med lite bonus tygd😉
En rekommendation är att ta på sig gamla kläder & skor för det var inte helt lätt att få rent grejerna idag!
Själv valde jag att ta mina gamla Asics, jag brukar byta varje år i augusti så de åkte i soporna idag.
RIP mina Asics Kayano, tack för ett bra år och en grym avslutning på Tjurruset🙏
Somnade gott igår kväll och har en känsla av att det blir så ikväll också! Trött men lycklig, detta kommer jag leva på länge😊
Idag bjöds det på fiskgryta med strimlade morötter. Smakade himmelskt gott😊
Fiskgryta
Ca 1 liter räkskal
25 g smör
Smält smör i en kastrull, fräs räkskalen några minuter. Häll på 2-3 dl vatten. Lägg på locket och låt koka ca 15-20 min.
Sila av räkskalen och häll sedan tillbaka fonden i kastrullen. Reducera fonden till ca hälften av fonden återstår.
Riv 1 gullök och pressa 3 vitlöksklyftor, tillsätt i fonden. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Häll i 1,5 dl vispgrädde, 1 dl creme fraiche och 100 g philadelphiaost.
Låt puttra på svag värme ca 10 min.
Skär fisken (valfri) i små tärningar ca 1,5*1,5 cm.
Krama ur dem lite lätt och lägg i dem i kastrullen. Låt puttra ca 6-7 min.
Strimla morötterna med potatisskalaren.
Lägg på tallriken och toppa sedan med fiskgrytan. Strö till sist på hackad gräslök.
Blev överraskad över att fonden blev så smakrik. I vanliga fall när man kokar fond så rekommenderas det alltid en mängd olika ingredienser, men det räckte gott och väl att bara fräsa räkskalen och tillsätta vatten. Det blev supergod smak av räkorna. Så släng aldrig räkskalen, de kan komma till användning vid ett senare tillfälle. Vill/orkar man inte koka fonden på en gång när man har räkskal så går det utmärkt att frysa in dem till ett senare tillfälle.
Levnadsglad två barnsmamma med ett brinnande intresse för LCHF/Paleo-kost och funktionell träning med kettlebell som redskap. Utbildad Lic. Kostrådgivare med inriktning LCHF/Paleo och Diplomerad Kettlebell Instruktör Foundation, 1 & 2.
Har du frågor?
Kontakta mig på
[email protected]
eller 0709-809490