lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Snabblagad fiskgryta med hemkokt fond!

Kategori: Recept

Idag bjöds det på fiskgryta med strimlade morötter. Smakade himmelskt gott😊

Fiskgryta

Ca 1 liter räkskal
25 g smör

Smält smör i en kastrull, fräs räkskalen några minuter. Häll på 2-3 dl vatten. Lägg på locket och låt koka ca 15-20 min. 
Sila av räkskalen och häll sedan tillbaka fonden i kastrullen. Reducera fonden till ca hälften av fonden återstår. 

Riv 1 gullök och pressa 3 vitlöksklyftor, tillsätt i fonden. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. 

Häll i 1,5 dl vispgrädde, 1 dl creme fraiche och 100 g philadelphiaost. 
Låt puttra på svag värme ca 10 min. 

Skär fisken (valfri) i små tärningar ca 1,5*1,5 cm. 
Krama ur dem lite lätt och lägg i dem i kastrullen. Låt puttra ca 6-7 min. 

Strimla morötterna med potatisskalaren. 
Lägg på tallriken och toppa sedan med fiskgrytan. Strö till sist på hackad gräslök. 


Blev överraskad över att fonden blev så smakrik. I vanliga fall när man kokar fond så rekommenderas det alltid en mängd olika ingredienser, men det räckte gott och väl att bara fräsa räkskalen och tillsätta vatten. Det blev supergod smak av räkorna. Så släng aldrig räkskalen, de kan komma till användning vid ett senare tillfälle. Vill/orkar man inte koka fonden på en gång när man har räkskal så går det utmärkt att frysa in dem till ett senare tillfälle. 

Snabbt, smidigt och supersmarrigt! 

Önskar er en fortsatt härlig kväll❤️

Kommentarer


Kommentera inlägget här: