Currykycklinggryta
Kategori: Recept
Snabbt, enkelt och så otroligt gott :-) sonens favoriträtt! Idag serverades blomkålsris med hackad spenat i. Mums 😃
Jag lagar oftast mat för ca 6 personer. Det är ett "måste" för mig att alltid ha en matlåda i kylen om jag blir akut hungrig ;-) eller snabbt behöver med mig en matlåda när jag ska iväg på jobb.
1 kg kycklingfilé
3-4dl grädde
2-3 dl crème fraîche
Salt, peppar och curry
Blomkål
100 g smör
1 stor näve bladspenat
Bryn kycklingen i smör, krydda efter smak. Tillsätt grädde och crème fraîche låt puttra på svag värme så att såsen tjocknar lite.
Riv blomkålen och lägg den i kastrullen. Fyll på med vatten och koka upp. Vill du ha tuggmotstånd häll av vattnet annars låter du det koka ca 2-3 min.
Låt ånga av!!!! Ordentligt!!! ;-) pressa bort det sista vattnet.
Lägg i smöret och låt det smälta. Hacka bladspenaten och blanda i blomkålsriset.
Anledningen till att det är mycket smör i blomkålsriset är för att kyckling är väldigt fettsnål så för att höja fettkvoten i måltiden tillsätter jag smält smör!
Äter ca 2-3 timmar före träningspasset så att maten hinner smälta maten! Efter denna välkomponerade middag är jag redo för ett Kettlebell-pass!!!
Önskar er en skön tisdagskväll ❤