lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Vildsvinshamburgare!

Kategori:

Fredag betyder familjemys i soffan, medans vi väntar på att Gladiatorerna ska börja har vi ätit vildsvinsburgare med grönsaksstavar och vitlöksdipp. Smakade fantastiskt :-)
Hade lite tur fick erbjudande om att köpa ett helt vildsvin :-) så nu är frysen full av vildsvinskött! Tack Linda och Klas för köttleveransen!
 
Här kommer receptet:
750 g vildsvinsfärs
1,5 tsk salt
1 ägg
1 finriven lök
2-3 msk philadelphiaost
1/3 pkt fetaost
3-4 vitlöksklyftor
0,5 tsk svartpeppar
1-3 tsk chiliflakes
 
Blanda ägg, philadelphia, finriven lök, pressad vitlök, salt, peppar och chiliflakes. Tillsätt färsen och blanda ihop.
Forma hamburgar blir 8 st ca 1,5 cm tjocka stek i smör ca 3 min per sida.
 
Vitlöksdipp:
 
2 dl creme fraiche
2 dl majonnäs
2 vilöksklyftor
0,5 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
 
Bland ihop och ställ i kylen.
 
Tillbehör: Stora salladsblad, skivade tomater, rödlöksringar, ostskivor, grönsakstavar (morötter, gurka, blomkål) och massa dipp/dressing.
 
      
 
Jag använder mig av en hamburgerpress för att forma hamburgarna. De blir runda och man pressar ur lite luft ur dem vilket gör att de håller sig platta. Man slipper upphöjningen i mitten :-) En kanon investering!
 
Smaklig måltid!
 
Önskar er en fortsatt mysig fredagskväll <3
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: