Fänkålsgratäng till ryggbiffen!
Kategori: Recept
Fänkålsgratäng
3-4 fänkål
3 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost
3 vitlöksklyftor
4 dl riven parmesan
Himalayasalt, svartpeppar & cayennepeppar.
Strimla fänkålen tunt, lägg i kallt vatten ca 30 min.
Häll av vattnet och låt fänkålen torka en stund i durkslaget.
Koka upp grädde, Philadelphiaost och vitlök. Krydda efter tycke och smak.
Lägg i fänkålen och koka utan lock ca 20-30 min, så att det kokar ur lite vätska.
Häll hälften av den gräddkokta fänkålen i en ugnsfastform, strö på ca 1-2 dl riven parmesan. Lägg på resten av den gräddkokta fänkålen och toppa med resten av parmesanen.
Gratinera i 225 grader till gratängen är fint gyllenbrun.
Till fänkålsgratängen serverades grillad ryggbiff, pepparsås & sallad.
Önskar er en skön lördagskväll❤️