lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Fänkålsgratäng till ryggbiffen!

Kategori: Recept

Fänkålsgratäng är en återkommande favorit som serveras hemma hos oss. Har nog inte hört någon som inte varit lyrisk efter att ha ätit den😊 ( är väl kanske inget man talar om för värdinnan 😉) men ikväll stod den på önskelista, så då är det bara att fixa! 

Fänkålsgratäng

3-4 fänkål
3 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost
3 vitlöksklyftor
4 dl riven parmesan
Himalayasalt, svartpeppar & cayennepeppar. 

Strimla fänkålen tunt, lägg i kallt vatten ca 30 min. 
Häll av vattnet och låt fänkålen torka en stund i durkslaget. 
Koka upp grädde, Philadelphiaost och vitlök. Krydda efter tycke och smak. 
Lägg i fänkålen och koka utan lock ca 20-30 min, så att det kokar ur lite vätska. 
Häll hälften av den gräddkokta fänkålen i en ugnsfastform, strö på ca 1-2 dl riven parmesan. Lägg på resten av den gräddkokta fänkålen och toppa med resten av parmesanen. 
Gratinera i 225 grader till gratängen är fint gyllenbrun. 


Till fänkålsgratängen serverades grillad ryggbiff, pepparsås & sallad. 
Önskar er en skön lördagskväll❤️

Kommentarer


Kommentera inlägget här: