lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Mineraler!

Kategori: Livsstil

Läste på Facebook idag hur man kunde fylla på sina magnesiumdepåer. Tipset var att äta havregrynsgröt😳 Man undrar ju vad hen grundade det påståendet på??? 
Spannmål är rika på mineraler, men det betyder inte att vi kan tillgodogöra oss dessa. Spannmål innehåller en hel del fytinsyra som hämmar upptaget av mineraler i tarmen, så det är svårt för människokroppen att tillgodogöra sig mineralerna från spannmål. 
Min rekommendation om man vill/behöver fylla på sitt mineralförråd, är att äta 1 näve blandade nötter om dagen. 
Mandlar är rika på magnesium, paranötter är rika på selen och valnötter är rika på omega3. Som sagt blanda valfria nötter och byt märke mellan varven för att få så stor variation som möjligt. 
För att maximera upptaget i tarmen bör man blötlägga nötterna över natten eller minst 5-6 h. Nötter innehåller också fytinsyra som måste avlägsnas och detta görs genom blötläggning. Häll av vattnet och skölj nötterna väl, sen är det bara att mumsa i sig! 



Önskar er en fortsatt skön tisdag❤️

Kommentarer


Kommentera inlägget här: