Fisksoppa
Kategori: Recept
Skal från 500 g räkor
1 gullök
3 vitlöksklyftor
1chili
1 dl vit vin
1 dl vatten
Smör
Bryn räkskal, hackad lök, vitlök och chili i lite smör. Tillsätt vin och vatten, låt koka på svag värme i ca 40 min.

Häll av fonden i en ny kastrull.
Tillsätt:
150 g philadelphiaost
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
1/2 pressad citron
Smaka av om det behövs mer salt och svartpeppar.
Koka upp och låt skjuda på svag värme ca 15-20 min.
Lägg i 600 g torsk och 3 dl broccolinbuketter (om du vill ha den med lite tuggmotstånd, annars har du i broccolin ca 5 min före fisken)
Låt koka på svag värme ca 5 min och lägg till sist i 2-3 hyvlade morötter och de skalade räkorna.

Smakade fantastiskt!