lchforebro.blogg.se

Optimera din hälsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#Hälsa #Funktionell träning#Lågkolhydratkost#Intervaller# Ketonmätning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Fisksoppa

Kategori: Recept

Igår kokades det räkfond till kvällens fisksoppa. 

Skal från 500 g räkor
1 gullök
3 vitlöksklyftor
1chili
1 dl vit vin
1 dl vatten
Smör

Bryn räkskal, hackad lök, vitlök och chili i lite smör. Tillsätt vin och vatten, låt koka på svag värme i ca 40 min.

Häll av fonden i en ny kastrull. 
Tillsätt:
150 g philadelphiaost
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
1/2 pressad citron
Smaka av om det behövs mer salt och svartpeppar.

Koka upp och låt skjuda på svag värme ca 15-20 min. 
Lägg i 600 g torsk och 3 dl broccolinbuketter (om du vill ha den med lite tuggmotstånd, annars har du i broccolin ca 5 min före fisken)
Låt koka på svag värme ca 5 min och lägg till sist i 2-3 hyvlade morötter och de skalade räkorna.

Smakade fantastiskt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: