Knäckis!
Kategori: Livsstil
Idag bakas det knäckis! Så gott att få tugga på något till frukost😉
Jag valde att baka Birgitta Höglunds knäcke, smakar toppen👍
Koka upp 2 1/2 dl vatten och lägg i 1/2 dl kokosfett. Låt smälta! Blanda under tiden:
1 dl sesamfrön
1 1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
2 msk pofiber
1 msk fiber husk
1 tsk salt
Häll vätskan över fröblandningen och rör ihop, låt svälla några minuter.
Lägg klumpen på ett bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå. Kavla sedan ut "degen", bli ungefär lika stor som plåten.
Grädda i 150 grader ca 45 min, skär knäckebrödet i lagom stora bitar. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare ca 1-2 timmar. Släpp ut ångan ur ugnen då å då.
På med ett lager Bregott och toppa med groddar😊 Smakade ljuvligt efter kvällens löprunda!
Önskar er en fortsatt härlig kväll❤️