lchforebro.blogg.se

Optimera din hÀlsa med naturlig mat och ett naturligt rörelsemönster. LCHF#Kettlebells#Paleo#Gi-noll#Njutmetoden#HÀlsa #Funktionell trÀning#LÄgkolhydratkost#Intervaller# KetonmÀtning#Skogspromenader#Vitalitet#Lycka

Hemma igen😊

Kategori: Livsstil

Borta bra men hemma bĂ€st❀ Har haft en fantastisk helg i Linghem med hĂ€rliga vĂ€nner! Vi har pratat om livet, Ă€tit otroligt mycket (med betoning pĂ„ mycket) god mat, druckit gott och bara myst❀ Det Ă€r underbart att lĂ„ta bli att stressa, att slippa alla mĂ„sten och att omge sig med mĂ€nniskor man trivs med! SjĂ€len Ă€r pĂ„fylld och rofylld😉

I fredags bjöds det pĂ„ tapas, vi Ă„t alla alldeles för mycket som vanligt. Men det var gudagott precis som Amaronevinet som serverades till! 

Vi dukade upp med diverse smĂ„rĂ€tter: revbenspjĂ€ll, kycklingklubbor, en fetaostpaj, baconlindade chilioliver, parmaskinka, pesto, tapenad, ostar, fikonmarmelad, oliver, marinerade vitlöksklyftor.... Ja ni förstĂ„r ju sjĂ€lva, smakar man lite av allt sĂ„ Ă„t man alldeles för mycket😉 men gott var det! 

TĂ€nkte dela med mig av tvĂ„ recept, Parmarulle med fĂ€rskostfyllning och fetaostpaj. 

Parmarulle med fĂ€rskostfyllning 

LĂ€gg 8 skivor parmaskinka omlott pĂ„ plastfolie. 
Blanda, 
150 g fÀrskost (Arla utan tillsatser)
1 dl finriven parmesanost
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 kruka finhackad basilika 
rivet skal frÄn en citron (KRAV)
svartpeppar 

Bred ut fĂ€rskostfyllningen över parmaskinkan. 

Rulla sedan ihop den och frys ca 45 min. Detta görs för att det ska bli lĂ€ttare att skiva upp den i bitar innan servering. 



Supergoda smĂ„ tilltugg😊 gick hem hos alla vuxna runt bordet! 

Fetaostpaj 

Pajdeg, lĂ€gg i 100 gram smör, 2 pressade vitlöksklyftor, 3 dl glutenfritt mjöl (blandning av mandelmjöl, bovetemjöl, rismjöl, pofiber), 1 msk fiberhusk och 2-3 msk kallt vatten. 
Blanda samman. Jag anvĂ€nder min matberedare, dĂ„ gĂ„r det snabbt och utan kladd😉
Tryck ut pajdegen i en form och stĂ€ll i frysen ca 15 min. FörgrĂ€dda i 200 grader ca 10 min. 
Fyll pajskalet med 1,5-2 pkt mosad fetaost, strö över 1/2 kruka hackad basilika, halvera ca 8 cocktailtomater och tryck ner i osten. 
Blanda sedan 3 Ă€ggulor och ca 1,5 dl grĂ€dde. HĂ€ll blandningen över pajen. 

GrĂ€dda den sedan i ca 25-30 min. 


Supergott och som tur var sĂ„ fanns det en bit kvar Ă€ven idag söndag. Och kan sĂ€ga att den var Ă€nnu godare idag Ă€n i fredags😊 pajer och grytor blir oftast godare och godare efter ett par dagar. 

Hann unna mig en löprunda i fredags innan vi Ă„kte mot Östergötland, men sen har trĂ€ning lyst med sin frĂ„nvaro hela helgen😉 Men vad gör vĂ€l det att missa lite trĂ€ning i tvĂ„ dagar, man har ju tankat kroppen full av lyckohormoner pĂ„ annat sĂ€tt❀ 
Imon Ă€r en ny vecka och dĂ€r med nya tag😃
Önskar er en fortsatt hĂ€rlig söndag❀

Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr: